68e Ronde van Limburg

1 mei, 2018

De wielerbond KNWU heeft de 68e Ronde van Limburg in 2018 weer een prominente plaats gegeven in de 4e Topcompetitie wedstrijdserie voor elite en belofte-renners.

Op zondag 3 juni zal deze loodzware wedstrijd door het Limburgse land (met enkele plaatselijke rondes rond Geulle-Elsloo- Beek-Genhout) over een afstand van 180 km worden verreden.
Conform traditie zullen bij het gemeentehuis in Stein de gebruikelijke wielerpresentaties  plaats vinden. De veelheid aan wielerbussen en ploegleiderswagens zullen dan een kleurrijk beeld opleveren terwijl de renners op het podium zullen worden voorgesteld door  ‘s lands beste wielercommentator: Kees Maas.

Om 12.20 uur zal het startschot worden gegeven . Na een geneutraliseerd gedeelte door de kern van Stein zal de officiële start plaats vinden aan de voet van de Adsteeg in Beek. Ruim 150 deelnemers zullen daarna de strijd rondom de Limburgse heuvels gaan uitvechten over een afstand van 180 km.

De finish zal na vier lokale rondes tegen de klok van 17.00 uur zijn op de Hubertusstraat in Genhout. De lange uitloop ná de beklimming van de Adsteeg zal  als scherprechter optreden, waarbij een nieuw smal gedeelte in de laatste 2 km alsnog voor een schifting kan zorgen. Deze evenwijdig met de Adsteeg lopende weg , omgedoopt tot de ‘Paulussen Passage’, dient mede als opstap naar spannende aanpassingen in het veelal vaste parkoers van de Ronde van Limburg. De Amstel Gold Race haalde kort geleden een zelfde truc uit. En mét succes!